donderdag 23 april 2015

Een paard dat uit zee komt.....

Na een deugddoende nachtrust was het tijd voor onze derde dag aan zee. Die werd gestart met een lekker ontbijt! Toen de buikjes vol waren moesten ze hun eigen middagmaal klaarmaken... Boterhammen smeren, beleg kiezen,.. Voor sommige kinderen was het niet zo gemakkelijk want " hoeveel moeten wij nu meenemen?". Toen alles belangrijke keuzes gemaakt waren was het tijd om te vertrekken, we moesten namelijk een eindje wandelen.

Na een rustige wandeling in een aangenaam weertje  kwamen we aan op een groot stuk strand! De kinderen wandelden zo flink dat er nog tijd over was voor een schelpenzoektocht. Ze kregen een kaart waarop verschillende soorten schelpen stonden en ze moesten er zoveel mogelijk zoeken... Nadien moesten ze dan een kunstwerk maken met de gevonden schelpen! Dit werden echte kunstwerken die zo in een museum zouden passen.
Hierna aten we onze zelfgemaakte boterhammetjes op het strand op. We wandelden verder naar Groenendijk in Nieuwpoort. Onderweg zagen we in de verte al een aantal paardenvissers aan het werk. Meester Koen en juf Rita gingen op onderzoek uit bij wie we juist moesten zijn. Ze kwamen terug met het advies om de schoenen uit te doen en op blote voeten naar de zee te wandelen want er waren een aantal stukken op het strand waar nog water stond. Voor veel kinderen was dit al een heel groot avontuur. En dan moest de paardenvisser nog uit het water komen. Terwijl we stonden te wachten kwam hij steeds dichterbij. De ogen van de kinderen werden groter en groter. Maar niet alleen het paard kwam dichterbij ook de golven. Dit had een hoop gegil en gelach tot gevolg want het water was toch een beetje koud.

Na een ritje met de huifkar kwamen we aan in het huisje van Bernard, onze paardenvisser.
Hij liet de kinderen zien hoe de garnalen gesorteerd worden van de anderen visjes en krabben die hij mee gevangen had. Daarna legde hij uit hoe de garnalen gekookt worden. Als laatste liet hij zien hoe je garnalen moet pellen. Nu was het aan de kinderen en gepeld en gesmuld dat er werd! Heel mooi om te zien!
Jammer genoeg moesten we hier weer vertrekken, maar we werden wel met de huifkar afgezet aan onze jeugdherberg.


Na een korte rustpauze begonnen we aan het duinenspel. Er waren visjes, kampen en haaien. En u kan het al raden... na een uurtje spelen waren de kinderen helemaal uitgeput. Zo hard lopen!
Terug naar de jeugdherberg dan maar en genieten van het lekkere avondmaal! En dan moesten ze zich weeral klaarmaken voor de talentenshow.
Je zag dat de zenuwen bij iedereen wat begonnen te komen.
Maar ze hebben dat FANTASTISCH gedaan! Wat was er allemaal te zien?
- een aantal goochelaars
- een meidengroepje met het nummer Frozen
- een toneel over de zee en de golven
- een beatbox/drum nummer
- een mooi intermezzo met een fluitinstrument
- meiden die een eigen taal uitvonden
- een voetballend duo
- en nog veel meer....

Maar aan alle mooie liedjes komt een eind en zo ook aan deze dag...
Na een knuffel en een kus liggen de kindjes in hun bed om te bekomen van deze dag.
Wil je nog meer foto's zien van onze kapoenen geniet dan hier van de diapresentatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten